Malvern Avenue Residence

Residential

For this renovation to a 1950s cottage bungalow in the Sugarhouse area of Salt Lake City, we were engaged by our clients to help enlarge an existing kitchen and re-work the layout of their main floor. As was typical for homes of the era, the existing galley kitchen barely fit two people. Additionally, the kitchen was the only way to access the attached garage and the lower level, making it a very congested thoroughfare. By adding a small area to the front of the house, we were able to double the size of the kitchen, improve traffic flow, and open up the space to the adjacent dining and living rooms. The addition also allowed us to re-think the front elevation, where we simplified the roof line, introduced a new material palette, solved drainage issues, and created a covered front porch for our clients to enjoy the annual fireworks show held at a nearby park.

Category Residential

Share

  • Exterior 1
  • Exterior 3
  • Exterior 3
  • Entry 1
  • Kitchen 1
  • Kitchen 2
  • Kitchen 3
  • Kitchen 4
  • Dining Room 2
  • Dining Room 1
  • Living Room 1
  • Living Room 2
  • Mudroom 1
  • Existing Exterior

Related Projects

Overview